Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 21:48

نكات خانه‌داری

نكات خانه‌داری

این راهنمایی ها و نکات کاربردی خانه داری را از چندین مقاله جمع آوری کرده ایم و هر روز در حال اضافه کردن نکات جدید خانه داری به این بخش هستیم.

چاي خوش طعم!

تهيه يك چاي تازه‌دم خوش رنگ و خوش عطر، دست كمي از پختن يك غذاي خوشمزه ندارد. در زير به چند نكته سودمند درباره چاي اشاره مي‌كنيم:


تهيه يك چاي خوش طعم، اندكي حوصله مي‌خواهد. براي صرفه‌جويي در سوخت، ابتدا سماور يا كتري را از آب پر نكنيد، بلكه نخست قدري آب داخل آن بريزيد (بعداً هنگام دم كردن چاي مي‌توانيد به آن آب اضافه كنيد). همينكه آب داخل كتري يا سماور به نقطه جوش رسيد و نخستين غل را زد چاي خود را دم كنيد. توجه داشته باشيد كه اولا هيچگاه براي تسريع در درست كردن چاي، آب گرم داخل سماور نريزيد، بلكه هميشه از آب سرد استفاده كنيد. ثانياً نگذاريد آب سماور زياد بجوشد، چون چاي شما را بد رنگ و بي‌مزه خواهد ساخت. ضمناً قوري را نيز قبل از دم كردن چاي، اندكي گرم كنيد.

يعني ابتدا قوري را تا نيمه از آب جوش پر كنيد و سپس دوباره خالي نمائيد. همينكه مشاهده كرديد آب جوش آمده، برگ‌هاي چاي را درون قوري بريزيد و روي آن آب جوش باز كنيد. در مورد برخي از چاي‌ها لازم است قبلا چاي را بشوئيد. به اين معني كه ابتدا اندكي آب جوش درون قوري بريزيد و خالي كنيد تا خاك چاي شسته شود و برگ‌هاي چاي آمادگي بيشتري براي دم كشيدن پيدا كنند. وقتي قوري را به اندازه كافي از آب پر كرديد، آب سماور يا كتري را نيز اضافه كنيد. سپس قوري را روي سماور بگذاريد و در صورت امكان، دستمال تميزي روي آن بيندازيد تا چاي بهتر دم بكشد!
معمولا چاي ظرف مدت 3 تا 5 دقيقه دم مي‌كشد، ولي توجه داشته باشيد كه چاي انواع مختلف دارد و هر نوع چاي، داراي طبيعت خاصي است. برخي از چاي‌ها زود دم مي‌كشد و پاره‌اي ديگر، به اصطلاح «ديردم» هستند. بر اثر تجربه و تمرين پي خواهيد برد كه چاي شما از كدام نوع است، و مدت مناسب براي دم كشيدن نوع چاي، و همچنين سليقه خود را خواهيد يافت. در همه حال بايد مراقب باشيد كه چاي شما نجوشد، وگرنه همه زحمات شما برباد خواهد رفت!

قهوه فوري!

يكي از خانم‌هاي كدبانو معتقد است كه نه تنها نوع قهوه در طعم و مزه آن موثر است، بلكه چگونگي درست كردن آن نيز بسيار حائز اهميت است. او راز اين‌كار را چنين بيان كرد:
ابتدا آب را جوش آوريد، سپس قهوه فوري (مانند نسكافه و غيره) را داخل آب بريزيد. بگذاريد تا آب دوباره به نقطه جوش برسد تا آنكه حباب‌هاي آن به طرف بالا بيايد. بلافاصله شعله را خاموش كنيد. بگذاريد قهوه، يكي دو دقيقه به همين حال بماند، سپس آن را درون فنجان ريخته بنوشيد. او ادعا مي‌كند كه راز اينكار در جوش دوم نهفته است و مزه قهوه‌اي كه به اين طريق درست شود، با همه قهوه‌ها فرق دارد. البته اگر از يك ظرف زنگ ناپذير استفاده كنيد بهتر است.

سبزي‌كاري در آشپزخانه!

آيا تا كنون شنيده‌ايد يا ديده‌ايد كه شخصي به‌جاي باغچه خانه خود، در آشپزخانه سبزي بكارد؟ هر چند عجيب به نظر مي‌رسد، ولي واقعيت دارد. من هم اولش باور نمي‌كردم، ولي وقتي از آشپزخانه خانم همسايه ديدن كردم، برايم يقين حاصل شد كه آنچه مي‌بينم خواب و خيال نيست. اين كدبانوي باذوق ايراني، هر وقت اراده كند، از باغچه كوچك خود در آشپزخانه، جعفري تازه مي‌چيند! و در هر فصل از سال، خوراك خانواده را با چند پر جعفري تزئين مي‌كند! او مي‌گويد همه كس مي‌تواند در آشپزخانه خود، علاوه بر سبز كردن گندم، عدس و غيره كه يك رسم ايراني است و در فصل بهار انجام مي‌شود، در همه فصول سال، جعفري تازه بعمل آورد، و براي اين منظور كافي است يك قطعه اسفنج معمولي (ابر) را از وسط به دو نيم كنيد، سپس تعدادي تخم جعفري را روي هر نيمه اسفنج بپاشيد و هر نيمه را درون بشقابي گذاشته كنار پنجره قرار دهيد. فراموش نكنيد كه بايد هميشه آنها را مرطوب نگاه داريد. پس از مدتي جوانه زده و تبديل به جعفري تر و تازه‌اي خواهد شد.

معجزه خمير دندان!

اگر شيشه تلويزيون شما و يا شيشه روي ميز و غيره خط افتاده، كافي است مقداري خمير دندان روي آن بماليد. سپس با پارچه نرمي آن را صيقل دهيد. آثار خراشيدگي شيشه از بين رفته و تصوير تلويزيون شما بهتر خواهد شد.

چه كسي موكت را گلي كرد؟

اين پرسشي است كه روزانه، بارها و بارها در يك خانه بچه‌دار تكرار مي‌شود، ولي پاسخ آن دردي را دوا نخواهد كرد. وقتي بچه‌ها با كفش‌هاي گلي خود، فرش يا موكت را لك كرده‌اند مقداري نشاسته ذرت روي لكه‌گل خيس بپاشيد و بگذاريد مدت 51 دقيقه به همان حال بماند تا آب آن گرفته شده خشك شود. سپس به وسيله جاروي برقي آثار آن را از بين ببريد.

پرز خوابيده!

اگر پايه وسايل سنگين خانه، از قبيل مبل، ميز، بوفه، صندلي و نظاير آن، پرز فرش يا موكت را خوابانده و به اصطلاح روي فرش جا انداخته است، آن را به وسيله يك اتوي بخار، دوباره به حالت اول برگردانيد. همينكه بخار زيادي در اتو جمع شد، اتو را روي قسمت آسيب ديده قرار دهيد. توجه داشته باشيد كه كف اتو، با فرش يا موكت تماس پيدا نكند، بلكه اتو را قدري بالاتر از سطح فرش نگاه داريد. سپس محكم برس بزنيد.

ماهي شور

برخي از ماهي‌ها بيش از اندازه شورند كه بسياري از اشخاص، حتي با كته يا چلوي بي‌نمك نيز نمي‌توانند شوري آن را تحمل كنند. براي از بين بردن شوري اضافي اينگونه ماهي، آن را مدت 51 دقيقه درون آب سرد خيس كنيد. سپس از آب خارج ساخته با هوله كاغذي آبش را بگيريد.

بوي سير

اگر سوپ يا آبگوشت شما بيش از حد بوي سير گرفته، برگ‌هاي جعفري را درون يك صافي چاي (كه معمولا به صورت يك محفظه كروي و مشبك مي‌باشد و چاي خشك را در آن مي‌ريزند) قرار دهيد و داخل غذا بيندازيد تا آنكه بوي سير اضافي را به خود جذب كند.

حمام شير براي ماهي!

دوستم، خوراك ماهي تدارك ديده بود كه طعم و مزه‌اش حرف نداشت. ماهي كه پخته بود، آنقدر تازه به نظر مي‌رسيد كه انگار همين چند لحظه پيش از آب گرفته بودند! ميهمان‌هاي خوش اشتها كه مدت‌ها بود رنگ ماهي را نديده بودند به‌به و چه‌چه گويان به خوردن آن مشغول بودند و دقايقي بعد طبق معمول، «تحقيقات سرميزي» آغاز شد. هر كس ميخواست از ته و توي قضيه سر در بياورد و بداند اين چه جور ماهي است، نام پدرش چه بوده؟ از آب گرفته شده يا زير خروارها يخ مدفون گشته، و بالاخره چه جوري پخته شده؟ دوست عزيزم كه بر خلاف بسياري از خانم‌ها، اسرار آشپزي خود را در اختيار علاقه‌مندان مي‌گذارد، در پاسخ به همه اين سوالات فقط به سادگي گفت: اين يك ماهي يخ‌زده معمولي است! هيچكس حرف او را باور نكرد، ولي او بي‌اعتناء به ناباوري مهمانان، روش كار خود را بيان داشت و گفت: رمز كار من در اين است كه هيچگاه ماهي يخ‌زده را درون آب نمي‌گذارم، بلكه براي آنكه يخش ذوب شود، آن را در درون شير قرار مي‌دهم. شير، مزه يخ‌زدگي را از ماهي مي‌كشد و طعم دلپذيري به آن مي‌بخشد كه همه به اشتباه مي‌افتند و تصور مي‌كنند كه ماهي كاملا تازه است و همين چند لحظه پيش صيد شده است.

روكش براي كفش بچه‌ها هنگام مسافرت

بچه‌ها، به ويژه در طول سفر، لحظه‌اي در اتومبيل آرام نمي‌نشينند و معمولا عادت دارند كه ورجه‌وورجه كنند. براي آنكه بچه‌ها، با كفش‌هاي خود، به روكش صندلي و تودوزي اتومبيل شما آسيبي نرسانند، قبل از سوار كردن آنها، يك جوراب مردانه روي كفش آنها بكشيد. با اين تدبير، حتي هنگامي كه روي صندلي بايستند، رويه صندلي شما از خراشيده شدن مصون خواهد ماند.

نرم كردن كره!

هيچگاه سعي نكنيد كره‌اي را كه از فريزر در آوريد، به وسيله يك كارد تيز از وسط به دو نيم كنيد. اين كار، به ويژه وقتي كه قالب كره را در دست خود گرفته‌ايد، بسيار خطرناك است، زيرا ناگزير براي انجام اين كار بايد از زور بازوي خود استفاده كنيد و با تمام قوا به كره فشار وارد آوريد و همين تلاش، باعث مي‌شود كه ناگهان كارد تيز از قالب كره گذشته و دست شما را ببرد. يكي از خانم‌ها كه اين بلا سرش آمده مي‌گويد: نفهميدم چه شد. فقط متوجه شدم كه كره با خون آميخته و از كف دست من خون فواره مي‌زند. چون دستم از شدت سرما بي‌حس شده بود متوجه اهميت قضايا نبودم، ولي همين بي‌احتياطي منجر به آن شد كه در محل زخم، هفت بخيه بزنند. از همه بدتر اينكه از كارهاي روزمره خانه‌داري نيز باز ماندم. نه مي‌توانستم دستم را به آب بزنم و نه آنكه ظرف سنگيني را به دست گرفته بلند كنم. ملاحظه مي‌كنيد كه اين كار چه عواقبي دارد؟ بنابراين براي نرم كردن و بريدن كره منجمد، از روش‌هاي ديگر استفاده كنيد:
قالب كره را رنده كنيد. رنده كردن كره‌اي كه سخت منجمد شده، به سرعت آن را نرم مي‌كند.
اگر مي‌خواهيد كره شما بيش از حد نرم شود به طوري كه بتوانيد آن را روي نان و غيره بماليد يك لحظه، ماهي‌تابه كوچكي را كه قبلا روي آتش گرم كرده‌ايد، وارونه روي ظرف كره بگذاريد. به‌زودي كره را نرم خواهد كرد. ولي اگر عجله‌اي نداريد و مايليد كره شما به طور طبيعي نرم شود، ساعتي قبل، آن را از فريزر خارج سازيد و بگذاريد تا خودبه‌خود نرم شود.

انتشار بعد از تایید مدیر