Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 11 آذر 1403 - 20:20

راه‌های نگهداری از ادویه‌جات

راه‌های نگهداری از ادویه‌جات

فرقی نمي‌کند ادویه‌ها و گیاهان معطر تازه باشند یا خشک شده، به هر حال آنها پس از مدتی طعم و عطر خود را از دست مي‌دهند. علاوه بر نکاتی که شما باید هنگام خرید ادویه‌جات مد نظر داشته باشید،

نگهداری از آنها نیز راه و روش خاصی دارد که با رعایت آن مي‌توانید مدت بیشتری از طعم و عطر خوب آنها بهره‌مند شوید. گیاهان معطر نیز همچون ساير مواد غذايی، همیشه باید به میزان مورد نیاز خریداری شوند. اولین کاری که باید انجام دهید این است که هر ادویه ای را که احساس مي‌کنید مانده و کهنه است، دور بیندازید. اگر آخرین باری که از یک ادویه استفاده کرده‌اید را به خاطر ندارید، بدانید که آن ادویه دور ریختنی است. مي‌توانید برای اطمینان بیشتر، در ظرف را باز کنید و ادویه را بو کنید. ادویه‌جات مانده و کهنه، عطر خاصی ندارند. اگر احساس کردید که ادویه مورد نظر شما عطر خود را از دست داده است، بدانید که باید آن را دور بریزید؛ زیرا در چنین حالتی ادویه خاصیت خود را از دست داده است و دیگر نمي‌تواند عطر و طعمي ‌خوش به غذای شما ببخشد. نگهداری صحیح برای حفظ عطر انواع ادویه ضروری است. در ادامه چند راهکار و شیوه مناسب را در این خصوص به شما معرفی مي‌کنیم.

دور از نور و گرما

ادویه‌جات را دور از اجاق گاز یا هر محیط گرم دیگری نگهداری کنید. عطر و طعم ادویه‌جات در مجاورت نور و گرما خیلی زود از بین مي‌رود. بهترین مکان برای نگهداری از آنها، مکان‌های تاریک، خشک و خنک است.

در ظروف تميز

 ادویه‌جات را در ظرفی تمیز، خشک و در بسته نگهداری کنید. اگر ظرف شیشه‌ای است و نور از آن عبور مي‌کند، اشکالی ندارد؛ اما توجه داشته باشید که در این صورت ظرف را باید حتما در کابینت یا کمدی تاریک نگهداری کنید. همچنین ادویه‌ها را در یخچال نگهداری نکنید؛ البته فلفل‌ها، پودر چیلی و پاپریکا از این قاعده مستثنی هستند. این سه نوع ادویه را مي‌توان برای حفظ رنگشان، در یخچال نیز نگهداری کرد.

برچسب بچسبا نيد

بر روی هر یک از ظروف یک برچسب بچسبانید و نام ادویه و تاریخ خرید آن را یادداشت کنید. بدین ترتیب همواره از عمر هر یک از ادویه‌ها آگاه خواهید بود. برخی انواع ادویه که هنوز خرد یا آسیاب نشده‌اند (مانند دارچین و جوز)، اگر به درستی نگهداری شوند مي‌توانند تا 5 سال عطر و طعم خود را حفظ کنند. اما ادویه‌جات خرد یا آسیاب شده (مانند پاپریکا)، حتی اگر به بهترین نحو از آنها نگهداری شده باشد نيز، معمولا پس از 6 ماه عطر و طعم خود را به آرامي‌ از دست مي‌دهند. بهتر است ادویه‌جات را در مقادیر کم بخرید تا همیشه از عطر و طعم آنها بیشترین بهره را ببرید.

خشک کردن گیاهان معطر
بهترین راه نگهداری از گیاهان معطر برای مدتی طولانی، خشک کردن آنها است. برای این کار کافی است آنها را همانطور که هستند یا به صورت خرد کرده در یک بشقاب به‌مدت چند روز در یک محیط خشک و خنک قرار دهید. پس از خشک شدن گیاهان را در ظرفی در بسته بریزید و در یخچال از آنها نگهداری کنید.

خودتان آسياب كنيد

سعی کنید ادویه‌جات را به صورت کامل خریداری کنید و هر گاه قصد استفاده از آنها را داشتید، خودتان آنها را آسیاب کنید. بدین ترتیب طعم آنها بهتر حفظ مي‌شود.

نگهداری از گیاهان معطر

بهترین شیوه نگهداری از گیاهان معطر و حفظ عطر و طعم آنها، بستگی به نوع گیاه و مدت زمانی دارد که شما قصد نگهداری از آنها را دارید، مثلا نگهداری از گیاهانی که ساقه‌های بلند و باریک دارند با گیاهانی که ساقه‌های کوتاه و برگ‌های پرپشت دارند، متفاوت است. خشک و فریز کردن گیاهان معطر از جمله راه‌های نگهداری از آنها هستند.

گیاهانی با ساقه بلند

گیاهانی که ساقه بلندی دارند (مثل ریحان، گشنیز و جعفری) را مي‌توان مثل گل تازه در یک گلدان آب نگهداری کرد. این گیاهان مانند سایر گل و گیاه‌ها، تا چندین روز در آب تازه مي‌مانند، البته اگر هر روز آب گلدان را عوض كنيد  و قسمت‌های خراب گیاه را بچينيد، عمر آن نیز بیشتر مي‌شود.

گیاهانی با ساقه کوتاه و برگ‌های متراکم

گیاهانی که ساقه کوتاه و برگ‌های متراکمي‌ دارند (مانند رزماری و آویشن) را بهتر است در تعدادی دستمال کاغذی مخصوص آشپزخانه بپیچید، آنها را در یک کیسه پلاستیکی در باز قرار دهید و در یخچال نگهداری کنید. در این مدت رطوبت نباید به کیسه راه پیدا کند، زیرا رطوبت باعث تسریع روند پلاسیدگی و فساد آنها مي‌شود. در نتیجه از شستن گیاهان قبل از پیچیدن آنها در دستمال پرهیز کنید. تا مي‌توانید آنها را خشک نگهداری کنید و قبل از استفاده و پخت و پز گیاهان را بشويید.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟