ارزش تغذیه ای نارنگی:
نارنگی دارای ویتامین های A، B1، B2، C پروتئین، چربی، قند، حاوی مقدار زیادی فسفر و کلسیم میباشد.
خواص پوست نارنگی
طبق گفته متخصصان تغذیه جویدن پوست نارنگی کلسترول مضر را کاهش میدهد و اثر آن همانند داروهای شیمیایی است که البته عوارض آن را ندارد.
آنزیم های موجود در سلول های سرطانی از طریق ترکیبی به نام Q40 موجود در پوست نارنگی از بین میرود.
خوردن پوست نارنگی از بیماری قلبی پیشگیری میکند.
آنتی اکسیدان پوست نارنگی 20 برابر میوه نارنگی است.
ناراحتی های عصبی، افسردگی، استرس و اختلالات مربوط به خواب را برطرف میکند.
بیشتر اختلالات گوارشی را میتوان با استفاده از پوست نارنگی برطرف کرد.
مصرف آن برای جذب غذا مفید است.نفخ و حالت تهوع را برطرف میکند. با تحریک سیستم لنفاوی، به دفع مایعات اضافه کمک و با چاقی مفرط نیز مقابله میکند.
از پوست سبزرنگ این میوه برای درمان فشارخون پایین و التهاب استفاده میشود.
بر اساس طب چینی، پوست نارنگی اختلالات طحال و ریه را برطرف میکند.
پوست نارنگی را پس از شستن در فر یا زیر نور خورشید خشک کنید و به شکل پودر در بیاورید.این پودر را میتوان روی تمامی غذاها از جمله خورشت، سوپ، برنج، چای، مرغ و... اضافه کرد.
خواص بی شمار و بی نظیر نارنگی
اگر به فشارخون مبتلا هستید، نوشیدن آب نارنگی تازه یا افزودن میوه خشک شده آن به غذا به بیمار کمک میکند تا فشارخون خود را کاهش داده و آن را کنترل کند.
افرادی که نیاز به دریافت پتاسیم بیشتری دارند میتوانند از طریق میوه نارنگی، پودر نارنگی یا آب این میوه میزان پتاسیم مورد نیاز خود را جبران کنند.
برای کاهش تب و رفع تراکم خون در کبد مفید است.
اگر از بی خوابی رنج میبرید و شب ها نمی توانید خواب آرام و راحتی داشته باشید، متخصصان تغذیه توصیه میکنند یکی دو ساعت قبل از خواب چند دانه نارنگی میل کنید.
کارشناسان تغذیه میگویند نارنگی به دلیل داشتن ویتامین های A، B و C مفرح قلب است و میتواند اعمال قلب را تنظیم کند.
این میوه ادرار آور خوبی است و از این رو میتواند سموم بدن را دفع کند.
پزشکان خوردن نارنگی را به بیمارانی که از سرگیجه رنج میبرند نیز توصیه میکنند.
نارنگی حاوی مقدار زیادی منیزیم است و از این طریق در فعالیت عضلانی، دستگاه گوارش و سیستم عصبی مؤثر است و به خاطر داشتن میزان فسفر و کلسیم بالا، یکی از میوه هایی است که در تشکیل استخوان و اسکلت بدن مؤثر است.
این میوه خون را تصفیه و زیاد میکند.
به خاطر داشتن مقدار فسفر و کلسیم بالا، نارنگی یکی از میوه هایی است که در تشکیل استخوان و اسکلت بدن مؤثر است.
مضرات زیاده روی در مصرف نارنگی
زیاده روی در مصرف نارنگی موجب افزایش گاز روده شده و ناراحتی های گوارشی برای مصرف کننده به همراه میآورد.
نارنگی از آن جهت که راحت ترین میوه برای خوردن است و پوست آن به سادگی جدا میشود بیشتر توسط بچه ها خورده میشود.بنابراین باید مراقب بچه ها بود زیرا مصرف بیش ازاندازه نارنگی آن ها را به اسهال و کندی عملکرد روده ها مبتلا میکند. یکی دیگر از عوارض مصرف بیش ازاندازه نارنگی بروز آفت و التهاب در دهان و زبان مصرف کننده است.
نارنگی و تداخل دارویی
افرادی که در نسخه دارویی آنها داروهایی وجود دارد که به افزایش میزان پتاسیم خونشان کمک میکند، باید مراقب باشند که مصرف همزمان این دارو با نارنگی موجب افزایش بیش ازحد پتاسیم در بدن آنها میشود و این مسئله خود عوارض جانبی متعددی بهدنبال دارد.بنابراین افرادی که از داروهای حاوی پتاسیم مصرف میکنند باید در مصرف نارنگی دقت کنند و حتما با مشاوره متخصص خود این میوه را مصرف کنند.