روشهای رهایی از بوی نامطبوع در فضای خانه و آشپزخانه
آشپزی و پخت و پز، یكی از فعالیتهائی است كه هر روز در آشپزخانهی هر خانهای انجام میشود، اعم از اینكه تمام اعضای خانواده شاغل باشند و یا تعدادی از آنها در بیرون از خانه مشغول كار باشند. آشپزی دست كم روزی یك بار در هر خانهای انجام میشود، حتا اگر غذا از بیرون بیاورند و یا از فریزر بردارند و بخورند. به هر حال، بوی غذا در آشپزخانه میماند.
زمانی كه پخت و پز در آشپزخانه انجام میشود، عطر و بوی برخاسته از مواد غذائی سبب تحریك اشتها میشود. اما پس از تمام شدن پخت و پز و خوردن غذا و حتا تمیز كردن آشپزخانه، بوی حاصل از پخت و پز غذا، به این زودی از خانه و آشپزخانه نمیرود و تبدیل به بوی مانده و كهنه میشود و آزاردهنده است. حال، چه كنیم تا این بوی مانده و تهویه نشده را در فضای منزل از بین ببریم!؟
- یكی از سادهترین راهها، این است كه یك دستگاه تهویهی قوی همراه با دودكش آن در فضای آشپزخانه نصب شود. زمانی كه شروع به پخت و پز میكنید، دستگاه را روشن سازید و حتا پس از اتمام پخت و پز نیز مدتی آن را روشن نگه دارید یا پنجرهی اتاق و یا آشپزخانه را باز كنید تا هوا عوض شود و هوای تازه به داخل منزل بیاید.
- چند تا دانهی قهوه یا مقداری زغال در اتاقی كه بوی نامطبوع و مانده دارد، قرار دهید اگر شب این كار را انجام دهید تا صبح بوی مانده و ناخوشایند از میان خواهد رفت.
قرار دادن ظرف كوچك محتوی آمونیاك در اتاق یا آشپزخانه، بوی مانده را از بین میبرد.
- ریختن مقداری سركه در آب در حال جوشیدن به مدت 10 دقیقه، میتواند بوی مانده را از بین ببرد.
- ریختن مقداری دارچین یا میخك در آب و جوشاندن آن به مدت چند دقیقه در فضای آشپزخانه، سبب از بین رفتن بوی نامطبوع و مانده میگردد.
- ریختن مقداری جوش شیرین در ظرفی و گذاشتن آن در فضای آشپزخانه، سبب جذب بوی نامطبوع و مانده میشود.
- جوشاندن مقداری پوست پرتقال با آب نیز، سبب از میان رفتن بوی نامطبوع آشپزخانه میشود.
- سوزاندن عود یا روشن كردن شمع معطر هم، بوی نامطبوع را كاهش میدهد.