ماهی بخارپز به روش EN PAPILLOTE
این روش پخت، یكی دیگر از روشهای بخارپز كردن غذا است كه غذا در یك كاغذ روغنی بستهبندی میشود و درون فر قرار داده میشود. اگرچه عموماً این روش برای پخت ماهی استفاده میشود ولی برای پخت میگو و برشهای مرغ بدون چربی همچون سینهی بدون استخوان مرغ نیز مناسب است.
این تكنیك پخت فرانسوی بسیار جالب نیز هست و میتوانید برای هر یك از مهمانهایتان بر سر میز غذا یكی از این بستهها را تدارك ببینید. زمانیكه این بستهی غذا بر سر میز باز میشود به یكباره عطر آن شما را شگفتزده خواهد كرد.
اگرچه این بستههای غذا بسیار سرگرم كننده هستند ولی پخت غذا به این ترتیب مزایای دیگری نیز به همراه دارد. میتوانید این بستهها را از چند ساعت قبل از ورود مهمانان خود آماده كنید.
در ظرف پلاستیكی یخچال قرار دهید و به محض اینكه وقت شام شد، آنها را درون فر قرار دهید.
در این روش از بخارپز كردن غذا، همچون سایر شیوهها نیازی به استفاده از روغن و چربی نیست، كاغذ روغنی عطر و رطوبت غذا را حفظ میكند.
در دستور تهیهی این غذا تركیب كره با سبزی معطر، عطر خوبی به غذا میدهد. شكل دادن كاغذ نیز بسیار ساده است و به هیچ مهارت خاصی نیاز ندارد.
فقط كافی است مطمئن شوید كه تمامی لبههای كاغذ به خوبی فرم بگیرد و بسته شود. میتوانید آن را به شكل یك بسته و یا پاكت نامه بستهبندی كنید. ولی فرم كلاسیك آن به شكل یك ماه نیمه است.
مواد لازم برای 4 نفر
فیلهی ماهی بدون استخوان 4 عدد
نمك و فلفل سیاه به میزان لازم
اسفناج پاككرده 50 گرم برای هر فیله
كرهی لیمو و كیپر 1 واحد
لیموی ورقهای برش خورده 2 عدد
روش تهیه
فر را با دمای 200 درجهی سانتیگراد گرم كنید و دو طرف ماهی را با نمك و فلفل طعمدار كنید.
4 تكه كاغذ روغنی به اندازهی 24×34 سانتیمتر تهیه كنید و آن را روی یك سطح تمیز قرار دهید.
هر كاغذ را از وسط به صورت عمودی تا بزنید و اسفناجها را بر روی یك نیمهی كاغذ بریزید.
سپس مقدار كمی از كرهی لیمو و كیپر را روی اسفناج بریزید و دو برش لیمو را روی آن قرار دهید و یك تكه فیلهی ماهی را روی برشهای لیمو بگذارید و كمی كرهی لیمو و كیپر روی فیله قرار دهید.
سپس سمت خالی كاغذ را روی ماهی برگردانید و دو لبهی كاغذ را روی هم تا بزنید و به شكل یك نیمه از ماه آن را بستهبندی كنید.
لبهها را كاملاً روی یكدیگر محكم كنید و ببندید.
سپس هر یك از بستهها را بر روی سینی فر قرار دهید و به مدت حدود 12 دقیقه آن را در فر قرار دهید تا بستهها پف كند.
به ازای هر 3 سانتیمتر ضخامت ماهی 8 دقیقه حرارت كافی میباشد.
سپس هر بسته را روی یك بشقاب قرار دهید و با استفاده از یك چاقوی آشپزخانه بستهها را باز كنید و ماهی را با لیمو میل كنید.
یادآوری1: برای تهیهی كرهی لیمو و كیپر: 4 قاشق سوپخوری كره را با 2 قاشق سوپخوری جعفری خردكرده و 2 قاشق سوپخوری كیپر كاملاً مخلوط كرده و در آخر 1 قاشقسوپخوری پوست لیموی رنده كرده و 1 قاشق چایخوری سیر خردكرده به آن اضافه كنید.
یادآوری2: كیپر نوعی گیاه خاردار است كه از غنچهی آن به عنوان چاشنی استفاده میكنند. در ایران این گیاه به صورت كنسروی یافت میشود.
برای خواندن بخش اول -پيشنهادهای پخت ماهی به سبك ديگر- اینجا کلیک کنید.