برای خروج از انجماد
چنانچه نیاز دارید یخ ماده غذایی قبل از پیک نیک آب شود از گذاشتن مواد غذایی در دمای آشپزخانه خودداری کنید، زیرا در این شرایط سطح ماده غذایی سریعتر از انجماد خارج شده و احتمال رشد سریع باکتریها در سطح ماده غذایی وجود دارد، بنابراین بهتر است برای خروج از انجماد، غذاها را شب قبل از فریزر در آورده و داخل یخچال نگهداری کنید.
گوشت كبابی
گوشت را به خوبی بپزید. چنانچه قصد دارید گوشت خام را در فضای آزاد کباب کنید، دقت داشته باشید که مغز گوشت صورتی نمانده و به خوبی بپزد.
اگر قصد دارید کباب و یا جوجه کباب و یا دیگر غذاها را آماده و از رستوران تهیه کنید، این غذاها باید حداکثر تا 2 ساعت پس از خرید و در هوای بسیار گرم حداکثر تا یکساعت مصرف شوند. در غیر این صورت غذاها باید فوراً سرد شده و تا هنگام مصرف در کلمن حاوی یخ نگهداری شوند.
پس از كباب كردن
پس از کباب کردن گوشت و یا جوجه دقت نمایید تا غذای پخته شده داخل سینی غذای خام و کنار غذای خام نباشد. آب گوشت خام حاوی باکتریهای بیماریزا است که چنانچه به غذای پخته منتقل شود سبب بروز بیماری میشود.
شستشوی دستها و وسایل
قبل از تهیه غذا دستهایتان را به خوبی بشویید. پس از تماس دست با گوشت خام به منظور جلوگیری از انتقال باکتریهای موجود در گوشت مجددا دستها را شسته و ظروف حامل گوشت خام و کلیه وسایل و سطوحی که در تماس مواد غذایی خام بودهاند را به خوبی با مواد شوینده بشویید.
توجه داشته باشید که اسفنج ظرفشویی، دستمال آشپزخانه و دستکشها میتوانند عامل انتقال بیماری باشند.
روز قبل از پیك نیك
چنانچه قصد دارید غذای مورد نظر برای روز پیک نیک را قبلاً در منزل تهیه کنید بهتر است روز قبل اینکار را انجام دهید. چنانچه غذای مورد نظر چند روز قبل تهیه شود به مرور زمان کیفیت آن افت کرده و خطر فاسد شدن آن نیز افزایش مییابد، زیرا یخچال باکتریها را از بین نمیبرد و تنها سرعت رشد آنها را کند میکند.
استفاده از یخ
بعد از پخت غذا آنرا در دمای آشپزخانه خنک نکنید، زیرا هرچه زمان لازم برای خنک شدن بیشتر شود، شانس رشد و تکثیر باکتریها نیز بیشتر میشود. غذای پخته شده را با کمک یخ سریع خنک نموده و در یخچال نگهداری کنید و برای حمل آن نیز از کلمن حاوی یخ استفاده کنید.
نكاتی در مورد كلمن
کلمنی که برای سرد نگه داشتن مواد غذایی استفاده میشود باید عایقبندی مناسب داشته باشد و به اندازه کافی حاوی یخ باشد تا بتواند مواد غذایی را در دمای زیر 4 درجه سانتیگراد نگه دارد. بهتر است مواد غذایی و ظروف حاوی یخ به گونهای چیده شوند که امکان جابجایی هوا در داخل کلمن وجود داشته باشد.
گنجاندن نوشیدنیهای سرد و یا یخ زده لابهلای ظروف غذا میتواند در بهتر خنک نگه داشتن غذاها موثر باشد. غذاهایی که اول مصرف میشوند باید روی کلمن قرار گیرند تا مدت زمانی که درِ کلمن برای برداشت مواد غذایی باز نگه داشته میشود به حداقل برسد.
حمل غذای گرم
در صورتی که میخواهید غذا را گرم حمل کنید، باید از ظروفی که عایق مناسب دارند و قادرند غذاها را در دمای بالای 60 درجه سانتیگراد نگهداری کنند، استفاده نمایید. استفاده از چند لایه آلومینیوم، روزنامه و هوله در بهتر گرم نگه داشتن غذا موثر است. این غذاها به محض رسیدن به مقصد باید مصرف شوند.
باقیمانده غذا
پس از صرف غذا باقیمانده آنرا فورا داخل کلمن حاوی یخ گذاشته و کلمن را زیر سایه و تا حد امکان در جای خنک بگذارید و از گذاشتن طولانیمدت غذا در فضای آزاد بپرهیزید.
با پیروی از روشهای صحیح نگهداری از مواد غذایی هنگام تهیه و حمل و نقل غذاها و اجتناب از مصرف غذاهای چرب که خطر فاسد شدن بیشتری دارند و از لحاظ اصول علم تغذیه مصرف زیاد آنها مورد تایید نمیباشد، میتوان از یک روز دلپذیر در دامان طبیعت لذت برد.
برای خواندن بخش اول -يك روز دلپذير در دامان طبيعت- اینجا کلیک کنید.