تحریریه آشپزباشی
پارفیتها به گونهای از دسرهای خنك و تابستانی مانند بستنی گفته میشود. در فرانسه با استفاده از تخممرغ، شكر و خامه نوعی بستنی به روش سنتی تهیه میشود و در برخی از انواع آن با بهره گرفتن از میوه تنوع مطلوبی در طعم و مزه آن ایجاد میكند. در اینجا به برخی از انواع آن خواهیم پرداخت.
90 گرم كره را در ظرف مناسبی كه كف ضخیمی دارد، بریزید و روی اجاق آب كنید. آنگاه 140 گرم (سهچهارم پیمانه) شكر قهوهای نرم را به كره بیفزائید و روی حرارت ملایم هم بزنید تا شكر حل شود ولی مایه نجوشد! سپس حرارت را زیاد كنید و كارامل را به مدت 3 دقیقه یا تا زمانیكه طلائیرنگ شود، بجوشانید.
سپس كارامل را از روی حرارت بردارید و بگذارید قدری خنك شود. حالا 170 میلیلیتر (دو سوم پیمانه) خامه به آن بیفزائید و كنار بگذارید تا سرد شود. اكنون سس فراهم كرده را اندكی با همزن بزنید تا صاف و یكدست شود.
اینك در 4 لیوان پایهدار و مناسب پذیرائی، لایههائی از بستنی وانیلی، دراژههای شكلاتی و سس كارامل بریزید و پر كنید. روی پارفیت را نیز با دراژههای شكلاتی دونیم كرده بیارائید و بلافاصله مصرف نمائید.
یادآوری: 500 گرم بستنی برای تهیه این دسر كافیست.
پارفیت توت فرنگی و رزبری 100 گرم پودر ژله توتفرنگی را همراه با 2 پیمانه (500 میلیلیتر) آب جوش در كاسه مناسبی بریزید و هم بزنید تا خوب حل شود. حالا ژله را در یخچال بگذارید تا ببندد. اكنون 125 گرم توتفرنگی خرد كرده را در كاسه دستگاه غذاساز بریزید و دستگاه را 30 ثانیه روشن كنید تا توتفرنگی پوره شود.
حالا 6 لیوان مخصوص پذیرائی بردارید و به این ترتیب لیوانها را از بستنی وانیلی، ژله، 125 گرم توتفرنگی خرد كرده، 100 گرم رزبری و پوره توتفرنگی پر كنید و بلافاصله آن را مصرف نمائید.
یادآوری 1: چنانچه رزبری در دسترس نبود میتوانید به جای آن از شاهتوت استفاده كنید.
یادآوری 2: 500 گرم بستنی برای تهیه این دسر كافیست.
پارفیت آلبالو
3 قاشق سوپخوری شكر، 2 قاشق سوپخوری شكر قهوهای نرم، 1 قاشق چایخوری ادویه مخلوط (دارچین، هل، جوز هندی رنده كرده، زنجفیل) و 3 قاشق سوپخوری آب آلبالو را در ظرف مناسبی بریزید، 1 پیمانه (250 میلیلیتر) آب به آن بیفزائید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شكر حل شود.
حالا 500 گرم آلبالوی هسته گرفته را به شربت اضافه كنید و شربت را 10 دقیقه دیگر، روی حرارت ملایم بجوشانید. سپس شربت را از روی حرارت بردارید و بگذارید خنك شود.
اكنون 6 لیوان مناسب پذیرائی بردارید و لیوانها را به ترتیب از بستنی وانیلی و آلبالو پر كنید. آنگاه روی پارفیت شربت آلبالو بریزید و بلافاصله میل كنید.
یادآوری: یك لیتر بستنی برای تهیه این دسر كافیست.پارفیت شكلات
125 گرم بیسكویت كرمدار شكلاتی و بیسكویت كرمدار وانیلی را خرد كنید و همراه با 2 قاشق سوپخوری قهوه حلكرده در ظرف مناسبی بریزید و 5 دقیقه كنار بگذارید.
آنگاه 4 لیوان مناسب پذیرائی بردارید و داخلشان به ترتیب بستنی شكلاتی، بیسكویت،250 میلیلیتر (1 پیمانه) خامه فرم گرفته و 60 گرم شكلات چیپسی بریزید. سپس پارفیت را با خامه فرم گرفته و شكلات چیپسی بیارائید.
یادآوری: 500 گرم بستنی شكلاتی برای تهیه این دسر كافیست.
پارفیت كارامل و گردو 100 گرم كره، 2 قاشق سوپخوری عسل، 95 گرم (یك دوم پیمانه) شكر قهوهای نرم و 1 پیمانه (250 میلیلیتر) خامه را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شكر حل شود ولی مایه نجوشد! آنگاه ظرف را از روی حرارت بردارید و كنار بگذارید تا سس قدری خنك شود.
حالا لیوانهای پایهدار را بردارید و داخلشان را به ترتیب از بستنی وانیلی و سس كارامل پر كنید. حال روی پارفیت را با گردوی خرد كرده بیارائید. این دسر برای 4-6 نفر كافیست.
یادآوری: یك لیتر بستنی برای تهیه این دسر كافیست.
دسر موز و شكلات با بستنی200 گرم شكلات، 185 گرم (سه چهارم پیمانه) خامه و 30 گرم كره را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شكلات و كره آب شود.
سپس آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید اندكی خنك شود. سپس پوست 4 موز را بگیرید و از طول نصف كنید. 4 ظرف مناسب پذیرائی بردارید و در هر یك دو برش موز و 3 اسكوپ بستنی بگذارید. آنگاه سس فراهم كرده را روی دسر بریزید و با بادام برشته و خرد كرده بیارائید.