آشپزباشی- افسانه ظروفی
بستنی، یكی از رایجترین خوراكیهای فصل تابستان است و همانطور كه میدانید، علاقهمندان بسیار زیادی هم دارد.
اگرچه تاریخنویسان صنایع غذائی، پیدایش بستی را به كشور ایتالیا در قرن هفدهم میلادی نسبت میدهند، گفتنی است كه فناوری تهیهی بستنی یخی با طعمهای مختلف، با دنیای عرب ارتباط دارد و از آنجا به سراسر دنیا و اروپا گسترش یافته است!
در ایتالیا سوربتو [Sorbeto] و جِلاتو [gelato] به سرعت مورد توجه قرار گرفت و یكی از خوردنیهای دوستداشتنی مردم گردید.
اولین كتاب آموزشی بستنی و سوربت را در سال 1775 میلادی، فیلیپو بالدینی [Filippo Baldini] در شهر ناپل ایتالیا نوشت و منتشر كرد.
احساس خوب و لذتبخش خوردن بستنی، بزودی از ایتالیا به كشور همسایهاش فرانسه، و از آنجا به دیگر نقاط جهان راه یافت.
امروزه، بستنی به عنوان پیغذائی (دسری) پرطرفدار و یا میانوعده، شناخته شده است و مورد استفاده قرا ر میگیرد.
در اینجا به درخواست بسیاری از شما خوانندگان گرامی، دستورالعمل یكی از سوربتوهای معروف ایتالیا، از نظرتان میگذرد.
باشد كه مورد توجه و پسندتان قرار گیرد و سودمند واقع شود.
مواد لازم برای تهیهی سوربتوی لیمو
شكر 350 گرم
آب 500 میلیلیتر (2 پیمانه)
آبلیموی تازه 300 میلیلیتر (یك و یكچهارم پیمانه)
پوست لیموی رنده كرده از یك عدد لیمو
خامهی فرم گرفته 90 گرم (یكسوم پیمانه)
مربای پوست لیمو برای تزئین به میزان لازم
روش تهیه
شكر، آب، آبلیمو و پوست لیمو را در ظرفی بریزید، رویش را بپوشانید و به مدت 2 ساعت كنار بگذارید.
آنگاه مخلوط را خوب هم بزنید تا مطمئن شوید كه شكر، كاملاً حل شده است.
سپس آن را صاف كنید و با خامهی فرمگرفته، مخلوط سازید.
حالا مایهی بهدست آمده را، در سطل دستگاه بستنیساز بریزید و دستگاه را، به مدت تقریبی 40 دقیقه روشن نگاه دارید تا بستنی، آماده شود.
اكنون آن را در فریزر بگذارید تا پس از 4 ساعت، آمادهی مصرف شود.
اینك سوربتو را در بستنیخوری بریزید و با مربای پوست لیمو، تزئین و نوش جان كنید.