Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 31 فروردین 1403 - 13:29

سالاد الویه سالم (2)

سالاد الویه سالم (2)

طعم دهنده‌های سس مایونز موجب اختلالات متعدد از جمله بیش فعالی در کودکان می‌شوند. به طورکلی همه غذاهای شور بویژه شورها و ترشی‌ها ممکن است باعث سرطان شوند.

 

طعم دهنده‌های سس مایونز موجب اختلالات متعدد از جمله بیش فعالی در کودکان می‌شوند. به طورکلی همه غذاهای شور بویژه شورها و ترشی‌ها ممکن است باعث سرطان شوند.

به هرحال اگر از این دو ماده استفاده می‌کنید سعی کنید در حداقل ممکن باشد. بهتر است این مواد را به مقدار کم بخرید، در یخچال نگه دارید و برای هر بار برداشت از قاشق تمیز استفاده کنید. هرگز از خیار شورهایی که باز فروخته می‌شوند استفاده نکنید و اگر روی آب خیار شور کپک مشاهده کردید، همه ظرف را دور بریزید. کپک‌ها بسیار خطرناک و بویژه سرطانزا هستند. از مصرف سس‌هائی که رنگ یا طعم آن تغییر کرده جدا اجتناب کنید.

به جای این دو ماده می‌توانید از ماست کم چرب، روغن زیتون، آبلیمو و فلفل برای ادویه دار کردن استفاده کنید که همگی سرشار از مواد مفید می‌باشند. برای ایجاد طعم مایونز می‌توانید کمی پودر خردل اضافه کنید. همانطور که گفته شد فقط به مقداری از سالاد که در همان وعده استفاده می‌کنید سس بزنید.

 هویج و نخودفرنگی

اکثر افراد هویج و نخودفرنگی پخته هم به سالاد الویه اضافه می‌کنند. هر دوی این سبزیجات سرشار از مواد مغذی‌اند. هویج منبع غنی بتاکاروتن است که علاوه بر تقویت سیستم ایمنی و بینایی از سرطان هم پیشگیری می‌کند و جذب آن در هویج پخته بالاتر است، البته هویج پخته کمی چاق کننده است و افراد دیابتی باید در مصرف آن احتیاط کنند، زیرا نمایه گلایسمی آن بالا است. تا حد امکان از کنسرو نخودفرنگی استفاده نکنید.

 مرغ

باتوجه به وجود تخم‌مرغ در سالاد الویه، نیازی به اضافه کردن مرغ نیست، اما با اضافه کردن آن مطمئنا ارزش غذایی آن اضافه می‌شود. سینه مرغ آبپز که به سالادالویه اضافه می‌شود بهترین بخش مرغ است که به شیوه‌ای درست آماده شده است. برای آبپز کردن مرغ ابتدا پوست و همه چربی‌های قابل رویت آن ‌را جداکنید.

اگر مقداری سیر و فلفل به آب آن اضافه کنیم، تولید ترکیبات مضر آن به حداقل می‌رسد. اضافه کردن آبلیمو هم مفید بوده و جذب مواد مغذی آن‌ را هم افزایش می‌دهد.

 سالم تزئین كنید

در برخی موارد برای خوشمزه کردن و یا تزئین سالاد الویه از کالباس استفاده می‌شود. همه ما می‌دانیم که این فرآورده‌های گوشتی از گوشت‌های بی‌کیفیت و حتی زایدات گوشتی تهیه می‌شوند و سرشار از طعم دهنده‌ها و نگهدارنده‌هایی مثل سدیم منوگلوتامات هستند که در سرطانزایی آنها جای تردیدی نمانده است. اگر کودکانتان خواهان طعم کالباس هستند، کمی موسیر که ادویه‌ای سالم و کاهنده کلسترول و سایر چربی‌ها است را اضافه کنید.

سیر و موسیر خاصیت آنتی‌اکسیدانی داشته و ضد سرطان هم هستند. برای بهبود ارزش غذایی و کم کردن کالری در واحد وزن سالاد الویه آن‌ را به همراه کاهو و گوجه فرنگی سرو کنید. اگر سالاد الویه را به صورت ساندویچ مثلا برای جشن تولد سرو می‌کنید، در ساندویچ مذبور از کاهو و گوجه فرنگی گیلاسی استفاده کنید، زیرا گوجه فرنگی خرد شده آب انداخته و ساندویچ شما را بد شکل می‌کند.

همچنین می‌توانید از فلفل دلمه‌ای خردشده و کرفس و براکلی برای تزئین استفاده کنید. برای راحت‌تر شدن خوردن و هضم غذا می‌توانید آنها را ریز خرد کنید و یا بخاپز نمایید. برخی افراد طعم زنجفیل و آویشن را در سالاد الویه می‌پسندند حتما یک‌بار این دو ادویه مفید را امتحان کنید.

به علاوه می‌توانید برای افزایش ارزش غذایی از زیتون استفاده کنید. به علاوه مصرف نان‌های سبوسدار را فراموش نکنید.

 

 

 

برای خواندن بخش اول- سالاد الویه سالم- اینجا كلیك كنید.

 

نظر شما در مورد اين مقاله چيست؟